Selite se? Evo nekoliko saveta za pakovanje

Written by Margareta Grujic on . Posted in Uncategorized

Kada odlučite da se selite, bilo da se radi o kompaniji ili privatno, prvo napravite plan. Kako biste izbegli haos u pakovanju i raspakivanju, zatim prevozu a i kako biste sačuvali vaše dragocenosti, potrebno je prvo da sednete i razmislite a potom napravite neki redosled akcija. flytting Dajemo vam nekoliko saveta odakle krenuti u selidbi:
  1. Šta prvo spakovati? Prvo spakujte stvari koje vam nisu odmah potrebne, npr. odeća koja je za drugo godišnje doba sl. Na taj način nećete doći u situaciju da je  spakovano nešto što vam je stalno potrebno (pa biste morali nekoliko puta da otvarate kutije)
  2. Plastične kutije – stvari koje su vam vane ili odmah potrebne možete spakovati u plastične providne kutije. Na taj način ćete odmah moći da vidite šta je unutra.
  3. Obezbedjenje lomljivih stvari – pripremite veći broj novina i papira u koji biste mogli da umotate lomljive stvari.
  4. Električni uredjaji – ukoliko imate računare i slične uredjaje koji se povezuju, predlažemo vam da ih povezane slikate. Na taj način kada oh ponovo budete povezuvali jedne sa drugima ili sa strujom znaćete gde ide koji kabal :)
  5. Odeća – ukoliko ste u mogućnosti odeću stavite u kese koje vakumom mžete smanjiti. Na taj način ćete uštedeti mnogo prostora. moving-center
  6. Ukoliko imate stvari koje vam nisu potrebne, odmah odredite da li i i kome možete da ih pokloniti. U suprotnom nam najavite šta želite a mi ćemo nepotrebne stvari odneti na deponiju.
  7. Obeležavanje bojama – možete kutije koje idu u različite prostorije obeležiti različitim bojama. Npr žuta za kuhinju, zelena za dnevnu sobu i plava za spavaću. Ovao+ko ćete lakše rasporedjivati kada se budete useili u novi prostor.
  8. Brojevi – dobra je ideja obeležiti kutije brojevima. Na taj način ćete znati koliko ste kutija poneli i da li nešto nedostaje.
  9. Frižider – ovakve uredjaje na vreme isključite, otopite i obrišite.
  10. Obaveštenje – na vratima ostavite obaveštenje gde ste se preselili sa novim brojevima telefona.
 

Tags: , , , ,

Call Now Button